søndag 31. oktober 2010

2 fine jaktdager:-)

Lørdag opprant med sterk vind og myyyyyyye regn, men vi bestemt oss for å prøve å gå ut!! Vi kjørte til Silderen, og når vi kom dit var det slutt på regnet og vinden hadde løyet en god del!! Vi heiv sekkene på ryggen og haglene på skulderen og la i vei innover mot Andor! Scott, Foxy, Morten og jeg. Var veldig spent på hvordan dette skulle gå i fht til Foxy som er skuddredd så hadde på henne laglina for å evt få tak i hvis hun la av gårde!! Scott var ikke veldig fornøyd med ei frøken som hang på han når HAN skulle jakte, men det varte ikke så lenge før Foxy ikke gidda å spreng etter han!! Hun for rundt oss å svirra i stedet! ( å fra og med no så kjæms æ t å skriv på trøndersk, fer bokmål e ikke heilt mi greie;-P)
Vi gikk heilt t klokka va to før vi fikk føggelsitvasjon! Skoill akkurat t å ta pause, da gps peip at Scott sto i stand;-) Scott sto perfekt på føgglan og Morten fikk avgårde to skudd, men uten treff! Jeg stod bak Morten så hadde ikke mulighet å skyte:-( D fløy opp to ryper der!! Etter det så hadde vi opp en orrhane og ei rype til. orrhanen tror vi scott sto på, men da vi valget og stole mer på gps`n enn  at hunden sto, gikk den sjansen i fra oss( lære seg og stole på hunden;-) Rypa var det vi som støkket opp!! Så alt i alt så skuilla d ha verri me nå i sækken heim!! Foxy overraska stort i fht til skudd, ikke halen mellom beina å ikke rømte hun, å ikke gikk hu i "koma". Når Morten skaut va hu me hain heilt fram. bynt å spreng litte grainne, men Morten sto på lina å hu kom gla å lykkeli tebake å undersøkt ka som ha sotti i tjerra!!! Ble ca 1mil på oss tobeinte og 5 på Scott.



I dag (søndag) såg vi sola når vi våkna og heiv på oss kleian,pakka sækk å hoinn å for t Malbua. Der sto svigerfar å veinta. Målet for dagen var Foillaheia! D var flere jegere i området og de smalt i rundt oss. Resultatet av dagen var 3 elger og 6 enkle ryper. Karran fekk no smeilt avgårde nån skudd i dag å, men uten føggel i sækken. I dag var gåturen på 1,3mil og mange fler på den firbente. Hain gikk veldig bra i dag og fekk me sæ mytji tærreng!!Å når d plutseli fløy ei ryp frammom nassin på hain å svigerfar sto hain bærre å kika å itj skjønt kor dein kom fra....hain sprang ikke ætti a, nåkkå som e eit stooooort pluss:-) Så ailt i ailt hi vi hatt to fine daga på fjelle, med nån fine bilda som reultat;-) Ikke akkurat d vi va ut ætti, men men;-P
 Kongen av fjellet!



 Utsikt fra Foillaheia over Beistadfjorden

Innskrivning i manntallet;-) Svigerfar og Morten






Ha ein fin fin kveill!

2 kommentarer:

  1. Nydelige bilda og arti og lesa om jaktturan! Synd det ikke vart nå fangst!

    SvarSlett
  2. Så nydelig setter dere har!!

    SvarSlett